dilluns, 11 de febrer del 2019

SAPS COM MESUREM L´ORATGE ?


Bon dia, avui vos anem a parlar d´alguns aparells meteorològics, com per exemple, el baròmetre, el termòmetre, l'higròmetre, pluviòmetre, anemòmetre, penell, heliògraf i psicòmetre.

Baròmetre:serveix per mesurar la pressió de l'aire. El baròmetre metàl·lic és una càpsula d'acer, en la qual s'ha fet el buit ,i quan la pressió de l'aire puja es comprimeix i quan baixa la càpsula s'expandeix.

El termòmetre: s'utilitza per mesurar la temperatura. Principalment connecten mercuri i alcohol, que son substancies que s'expandeixen amb la calor i es contrauen amb el fred.

L'higròmetre: serveix per mesurar la humitat, està basada en la propietat del cabell humà de canviar la longitud en funció de la humitat que hi ha, de manera que s'encongeix quan l'ambient és fred i s'allarga quan l'aire és humit, és mesura en %

Pluviòmetre: és un instrument utilitzat per mesurar la quantitat de precipitacions caigudes, en un indret de temps determinat

Anemòmetre i penell:L'anemòmetre és un aparell que serveix per mesurar la velocitat i força del vent. També és important saber d'on be el vent per la qual cosa es gasta el penell. Amb el penell sabrem la seua direcció.

Heliògraf:aquest aparell de mesura està format  per una bola de vidre que actua de lupa sobre una cinta metàl·lica que es va cremant a mesura que sofreix els efectes de la radiació solar. Permet comptabilitzar les hores de sol i, en funció de la cremada que en registra, la seua intensitat.

Psicòmetre:aquest aparell serveix per indicar la humitat que te l'aire o indica el % i està format per un termòmetre sec i un altre humit.


BARÒMETRE

PSICÒMETRE

ANEMÒMETRE

HELIÒGRAF

HIGRÒMETRE

PENELL

PLUVIÒMETRE

TERMÒMETRE


1 comentari:

Tomogotso ha dit...

mol guaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii