dilluns, 4 de març del 2019

ALLÒ QUE ABANS EXISTIA



Al llarg de la història són molts els animals que han deixat d'existir, bé per culpa de l'ésser humà o bé per la pròpia evolució natural. Un dels casos que més ens venen al cap quan parlem d'animals extingits és el dels dinosaures. Ens preguntem, com sabem quin so feien si mai hem convivint amb ells? 
Podem conèixer moltes coses d'aquests animals mitjançant l'estudi d'óssos i fòssils, tot i que encara tenim dubtes de quins sons produïen.




-MARCOS -Bon dia!
-MARC – En aquesta secció parlarem de tot allò relacionat amb el medi ambient. Nosaltres som l'equip encarregat que us acompanyarem en aquest espai.
-LUCIA – Aquest equip estarà format per Marc, Marcos i jo, Lucia
-MARCOS - Avui us anem a parlar de dos animals. Un d'ells segur que el coneixeu i l'altre no us sonara ja que va estar extingit. La idea d'aquesta secció és aprofundir en aquest tema i esperem siga del vostre interès.
-LUCIA – Primer començàrem per la Quagga, que és un tipus de zebra, i l'altre és l'Ós bru
-MARC- Comencem!!!


LA QUAGGA
La Quagga (Equus quagga quagga) pertany a aquest trist Olimpi d’espècies que desaparegueren per la desenfrenada caseria a la que va ser sotmesa per l'home. Aquest equip era una subespècie de zebra, però a diferència d’esta, les característiques ratlles blanques i negres desapareixien per a donar lloc a un pelatge marró, de tonalitat café amb
llet, en el Estat lliure d’Orange (Sud-Àfrica).
El origen del seu particular nom es una adaptació lliure del poble Hotentote (dels khoi khoi).
En un agost de 1883, l'última Quagga moria en el zoològic d’Amsterdam. A penes quedaven fotografies i dibuixos com per a tenir un record més viu de la seva presencia.
Però la Quagga ha ressuscitat! I gràcies a un experiment de la selecció genètica hi ha una dotzena de Quagges pastant en els camps experimentals de Sud-Àfrica. Hi han 50 Quagges que ja poden sortir a camp obert.


ÓS BRU
Dades generals:
Regne: Animàlia
Classe: Mammalia
Família: Ursidea

Descripció:
Viu als boscos madurs d'Europa,de l’Àsia temperada i de nord Amèrica.
La seva longevitat varia entre 25-30 anys. La seva longitud corporal es de 1,50 a 2,95 m de la subespècie. Té d'alçada fins a 1,30m.
El pes varia entre 100g i 675 Kg.
El color del seu pelatge pot ser marró fosc a daurat clar i algunes diferents tonalitats de grisos quan son cries que també solen presentar un collar blanquinós al voltant del coll que 
sol desaparèixer a la primera muda.
El pelatge es renova una vegada a l’any.
La vista comparada en altres sentits està molt desenrotllada ja que pot veure en color a l’obscuritat. A la distància distingeix formes però no detalls.
La seva oïda és molt aguda al igual que l’olfacte. Té unes mandíbules potents amb 4 ullals punteguts i uns molars amplis.
Alimentació:
Són omnívors i tenen una gran afició per la mel i per la carronya.
Depredador:
L'únic depredador de l’os bru és el propi humà.

CLOENDA O CONCLUSIONS: QUE RESPECTEM MÉS EL NOSTRE ENTORN. NO MÉS ANIMALS EXTINGITS!!!