dilluns, 18 de febrer del 2019

ACTIVITATS CULTURALS I FESTES A PICANYA



Plaça Major de Picanya


HOMENATGE A LA RÀDIO

13 DE FEBRER. DIA DE LA RÀDIO



Avui és el dia de la ràdio, la nostra ràdio, aquella que ens alça al matí, ens acompanya al treball, a l´escola. La ràdio ens parla, ens canta, ens explica, ens murmura i sobretot ens acompanya dia després de dia.
La importància de la ràdio com a mitjà de difusió, es concentra principalment en la  natura del que aquesta representa com a mitjà en si, ja que, posseeix, una qualitat íntima del tú a tú, que la majoria dels altres mitjans no tenen. Ens permet utilitzar diversos elements creatius com  veus música.
La ràdio és un mitjà de difusió massiu que arriba al receptor de forma  personal, és el mitjà de major abast, ja que arriba a totes les  classes socials. Estableix un contacte més personal, perquè ofereix al receptor cert grau de participació en l'esdeveniment o notícia que s'està transmetent. És un mitjà selectiu i flexible. El públic del mateix no rep tan freqüentment els missatges com el dels altres mitjans i a més el receptor de la ràdio sol ser menys culte i més sugestionable en la majoria dels casos. 
En relació amb altres mitjans de comunicació, la ràdio genera una situació comunicativa molt particular, en la qual emissor i receptor es veuen sense ser vists, en la qual es perceben espais sense ser percebuts, en la qual, sobre el no-res, es dibuixen mars, rius, muntanyes, animals, rostres, somriures, tristeses,... La ràdio, com a moltes vegades s'ha dit, és un mitjà cec, però també és, al mateix temps, un món a tot  color.
Gràcies i mil gràcies perquè tu, la ràdio, ens fas la vida més bonica, més alegre, més viva, més emocionant i més…fantàstica. Gràcies, moltes gràcies i visca la ràdio.

Per Adrià, Lia i Franc


FALLES

El dia 15/3/2019 serà un dia molt especial, ja que per fi serà Falles.
A l´escola en Falles fem varies coses, per exemple:

  • Ens reunim tots al pati i fem la batucada, que tracta de donar voltes pel pati mentre els músics toquen diferents instruments. 
  • Després cremem les maquetes que han creat tots el diferents cursos. 
  • Seguidament, en la cuina, ens donen entrepans per dinar (els mengem al pati).


Al acabar venen els pares.
Al cap d'una estona els cuiners/es preparen bunyols amb xocolata i totes les classes i families els mengen i així celebrem aquesta festa amb més felicitat. La festa s'acava i tots tornem a casa.

Nosaltres opinem que és una festa en la que s'ho passem molt bé, ens divertim i gaudim de la música. Saltar la foguera és una de les coses que més ens agrada.
En resum,  és una festa per a gaudir moltíssim.

I tú que opines d´aquesta festa?


Fet per Ona, Blanca, Pau.R i Sergi.